Comunicat d’Economistes de Catalunya: La Generalitat intervinguda en els seus pagaments

Comunicat d’Economistes de Catalunya
Davant la notícia que els comptes de la Generalitat es sotmeten a un control més rigorós per part del Govern d’Espanya, destacats membres del govern català i els mitjans de comunicació que aquest subvenciona han intentat desqualificar la mesura, àdhuc dient que faria mal als interessos d’Espanya!
Així, Puigdemont amenaça amb demanar la devolució dels interessos pagats “pels catalans” per rebre el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). Per la seva banda, el secretari d’Economia, Pere Aragonès diu que si Espanya fiscalitza els conceptes de despesa de la Generalitat posa en risc a tot l’Estat. “La lectura dels mercats financers seria que l’Estat ha deixat d’exercir la seva responsabilitat “.
Gràcies al FLA, la Generalitat sobreviu
Hom ha de recordar que el FLA ajuda a la Generalitat, el bo de la qual té una qualificació d’escombraries, de manera que els mercats financers no els financen, i si ho fessin seria d’acord amb el seu ràting. Cal assenyalar que S & P ha qualificat el deute de Catalunya, amb una ràtio d’endeutament del 319% (el deute és 3 vegades els ingressos), com la pitjor de totes les Comunitats Autònomes amb B+ (el mateix ràting del Banco Popular abans de la seva fallida). Per tant, si la Generalitat separatista anés als mercats internacionals hauria de finançar-se a 10 anys tal com Albània, Hondures, Nigèria o Kenya. En canvi, els interessos que hem pagat no només els catalans, sinó tots els espanyols, per les quantitats aportades pel FLA han anat des del 5,65% del 2012 (el bo a 10 anys espanyol era al 7%) al 0% en el 2016.
Els mercats financers descompten una probabililitat zero de la escalada colpista
Aleshores, Sr. Puigdemont, els interessos pagats pel deute de la Generalitat -deute que en els darrers 5 anys de bogeria ha augmentat com l’escuma- són extraordinàriament inferiors als que hagués pagat en condicions de mercat. Al Sr. Aragonès caldrà dir-li que la prima de risc espanyola, fins i tot amb la gota malaia del “procés”, no ha fet més que baixar i baixar en els darrers mesos, situant-se la setmana passada per sota dels 100 punts. La situació, doncs, contrasta amb la valoració que els mercats i S & P, Moody ‘s i Fitch, fan del risc a Catalunya , valoració que enfonsa el ràting de Catalunya.
Senyors de la Generalitat: enterint-se, els mercats descompten una probabilitat zero per a la seva escalada colpista!
Esta entrada fue publicada en Comunicats. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *