Comunicat d’Economistes de Catalunya: Prou incompetència!

Comunicat d’Economistes de Catalunya

Prou incompetència!
Recentment gairebé totes les CCAA, és a dir, totes les CCAA excepte Catalunya, han signat un document “per reclamar mesures específiques per pal·liar les conseqüències negatives de la retirada del Regne Unit a les zones amb fortes relacions de dependència econòmica”, especialment en el turisme. El document s’ha presentat el 12 de juliol al Comitè de les Regions de la UE a Brussel·les.
Les dades referents a la balança comercial entre el Regne Unit i Catalunya del 2015 (ICEX) mostren un superàvit de 1.444,38 milions d’euros, xifra un 21,13% superior a la de 2014. El total del saldo espanyol es va situar en 5.467,33 milions d’euros, de manera que un 25,5% del superàvit és atribuïble a la nostra CCAA. La província que concentra el major saldo és Barcelona que representa un 56% del total, és a dir, 809.060.000 d’euros de superàvit.
Cal constatar que la balança comercial entre Catalunya i el Regne Unit, tot i ser molt important, no és res comparada amb, per exemple, el superàvit comercial entre les CCAA de Catalunya i Aragó, que ascendia al 2014 a 6.619,1 milions d’ euros.
L’excusa del Govern és que “no és el moment”. Quan esperen fer-ho? ¿Després de l’1-O? A què es produeixi el Brexit i puguin parlar d’igual a igual i fora de la UE?
La Generalitat torna a actuar de manera irresponsable i atemptant contra els interessos de tots els catalans a desmarcar-se de iniciatives conjuntes a nivell de tot Espanya, han de ser els únics que desconeixen que la unió fa la força.

 

Esta entrada fue publicada en Comunicats. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *